Ghid laser tag

Laser Fun este un sport de echipă, dar care se poate juca și individual, unde jucătorii încearcă să obțină cât mai multe puncte trăgând cu o armă de mână care emite o rază infraroșu. Acest joc se practică atât outdoor, cât și indoor.
Echipamentele de ultimă generație permit desfășurarea cât mai comodă a activității : 20 de arme și 20 de veste. Acestea pot fi programate prin software, astfel încât poate fi jucat un număr nelimitat de jocuri ”scenarii” și pot fi generate conform cerințelor și experienței jucătorilor.
Deși numele include cuvântul ”laser”, adevăratele lasere nu sunt folosite în acest joc. Pentru aproape toate sistemele de laser tag transmisia semnalului se face prin raze infraroșii, similar cu cele folosite de telecomenzile folosite pentru controlul televizoarelor.
Principala diferenţă faţă de paintball sau airsoft este echipamentul, în general mai comod şi mai uşor. De asemenea, jocul este complet inofensiv, comparativ cu cele două, în care impactul bilei poate produce vânătăi, murdăreşte sau poate provoca chiar răni dacă nu se foloseşte echipamentul corespunzător şi se trage de la distanţă mică.

CE PRESUPUNE LASER FUN ?

Jocul de Laser Tag poate fi jucat de oricine se simte capabil sa intre într-o lume a viitorului, a armelor laser si a confruntarilor stelare
Înainte de începerea jocului, fiecare jucător primește o vestă electronică și un pistol laser high-tech pentru a-și ținti adversarii cu un sistem infraroșu complet inofensiv. Scopul jocului este de a face cât mai mult puncte.
Timp de 20 de minute pot juca 20 jucători simultan într-o arenă de 400m2. Între jocuri te poți relaxa la masa de hochei și la masa de fussball.
Jocul este controlat de un sistem care permite afișarea scorului – focurile trase, țintite și încasate de fiecare participant la joc. Totul se afișează în timp real pe un ecran uriaș.

DACA NU AI MAI JUCAT LASERTAG

Eşti în locul cel mai potrivit şi aici este momentul să guşti din acestă distracţie fără limite, să ai o senzaţie unică.

CE TREBUIE SA MAI STIU!

Totul este foarte simplu… sună-ţi prietenii, colegii şi fă o programare. Trebuie să ştii că la noi nu ai nevoie de echipament de protecţie, nu reprezintă nici un risc pentru tine sau mediul înconjurător. În schimb, trebuie să vii cu un mare chef de DISTRACŢIE… şi asta vei primi!

ARMURA

Armura este ușoară și poate fi purtată cu ușurință atât de adulți, cât și de copii.

PISTOL LASER

Pistolul laser este dotat cu o rază infraroșu ultra precisă, care vă permite să vă atingeți adversarii, chiar la o distanță mare. Raza laser a pistolului este total inofensivă, astfel că, indiferent de locul în care sunteți atinși, nu veți păți nimic.

LA CE VÂRSTĂ RECOMANDĂM?

 De la vârsta de 7 ani împliniți vă puteți bucura de lupta cu laser. Poate participa la un astfel de joc orice persoană care poate suporta echipamentul de 2 kg. Înălțimea minimă este de 122cm. În cazul jucătorilor sub 14 ani este necesară prezența cel puțin a unui părinte sau adult !

Nu eu contez, ECHIPA!

Laser tag-ul jucat in echipa presupune crearea si aplicarea unor strategii si impartirea componentilor unei echipe pe grade si roluri, in functie de caracterul si temperamental fiecaruia. Odata intrati in labirint jucatorilor le va fi stimulata comunicarea, in vederea infrangerii echipei adverse sau a rezolvarii unor probe date, si solidaritatea, jucatorul trecand pe plan secund, interesele echipei fiind cele care primeaza. Sa nu uitam nici de activitatea fizica propriu-zisa care isi aduce aportul in devoltarea unor abilitati de coordonare si atentie esentiale mai tarziu.

Ramanem prieteni!

Iar faptul ca oponentii sunt prieteni sau chiar membrii aceleiasi familii induce acea atmosfera de joc, de combativitate, trecand in plan secund factorul violent in sine, cel care proiecteaza sentimente de respingere asupra adversarului. Cum o astfel de petrecere magica va cuprinde intotdeauna mai multe partide, echipele pot fi mereu modificate, impreuna cu scenariile si strategiile de joc, in asa fel incat cei mici sa infrunte alti si alti adversari, dar mai ales propriile limite.

Violenta? Nu avem!

Desi la prima vedere, laser tag-ul pare o distractie nerecomandata minorilor, lucrurile nu stau chiar asa. Jocurile pe calculator sunt infinit mai violente decat oferta laser tag. Copii, cu sau fara interventia parintilor, se vor juca mai mult sau mai putin violent. Iar aceste date primare pot si trebuie sa fie folosite in favoarea dezvoltari armonioase a personalitatii copilului. Pare paradoxal, insa terapia prin joc a dat si continua sa dea rezultate spectaculoase nu doar in cazurile patologice, ci si in preventie.